PEC ontloopt rechtstreekse degradatie door winst op VVV

PEC Zwolle zal dit seizoen sowieso niet rechtstreeks degraderen. Dat is na de winst van vanavond in de uitwedstrijd bij VVV (dat zeventiende staat) onmogelijk geworden. Het werd 2-0, door twee goals van Fred Benson.

De aanvaller scoorde in de 13e en 63e minuut. VVV bood de ploeg van coach Ard Langeler opmerkelijk genoeg veel minder tegenstand dan vorige week in de Kuip tegen Feyenoord. Toen maakte VVV het de titelkandidaat erg lastig, maar vanavond kon PEC zich redelijk makkelijk richting de overwinning voetballen.

Voor aanvang van de wedstrijd stond PEC vijftiende. Door de winst gaat de ploeg op de ranglijst voorbij AZ, RKC en NAC, maar die moeten alle drie later dit weekend nog wel spelen. VVV blijft een-na-laatste op vijf punten van hekkensluiter Willem II - dat ook later dit weekend nog in actie komt.

Dit is nu de stand in de Eredivisie en dit is het programma voor de rest van het weekend. Er wordt vooral uitgekeken naar de laatste wedstrijd van deze speelronde: de topper PSV - Ajax, zondagmiddag om 16:30 uur.