Dit is een artikel uit het NRC-archief

Media

Eva Jinek verlaat WNL voor KRO

Eva Jinek in het decor van haar ochtendprogramma Eva Jinek op Zondag in Amsterdam.
Eva Jinek in het decor van haar ochtendprogramma Eva Jinek op Zondag in Amsterdam. ANP / Ade Johnson

Presentatrice Eva Jinek stapt in juli over van WNL naar de KRO. Ze gaat daar een wekelijkse talkshow presenteren, meldt de omroep. De KRO heeft volgens Jinek plannen voor een dagelijkse talkshow en dat vooruitzicht past goed bij haar ambities.

“De plannen van de KRO-NCRV spreken zeer tot de verbeelding. Naast een wekelijks programma heeft de KRO-NCRV ook de ambitie om een dagelijkse talkshow te maken en dat perspectief past goed bij mijn persoonlijke ambities.”

Mediadirecteur bij de KRO Taco Rijssemus noemt Jinek een gedreven journaliste die naast journalistiek instinct ook persoonlijkheid en flair met zich meebrengt. “Dat profiel is precies wat wij zochten”, schrijft hij.

“Het is bekend dat wij een actieve bijdrage willen leveren aan de opinieprogrammering van de NPO, ook in de toekomstige samenwerking met de NCRV. Met het aantrekken van Eva zetten we die ambitie extra kracht bij.”

Nieuwe talkshow na de zomer te zien

De talkshow van Jinek is na de zomer te zien. Ze treedt in dienst van de KRO, maar haar programma’s vallen straks onder de fusiecombinatie KRO-NCRV. Jinek presenteerde vanaf 2008 het NOS Journaal. In 2011 stapte ze over naar WNL, waar ze afwisselend met twee collega’s het ontbijtprogramma Vandaag de Dag presenteert en een eigen talkshow kreeg: Eva Jinek op Zondag.

In De Telegraaf wenst Bert Huisjes, hoofdredacteur van WNL, Jinek succes bij de KRO.

“Eva heeft een hoop betekend voor WNL en is erin geslaagd om voor ons een mooie talkshow op zondag op te zetten. Ze heeft bewezen dat ze een groot journalistiek talent is.”