Barcelona en Bayern door in Champions League - de goals in gifjes

Pedro Rodriguez viert zijn gelijkmaker tegen PSG.
Pedro Rodriguez viert zijn gelijkmaker tegen PSG. Foto Reuters/Gustau Nacarino

Barcelona heeft zich dankzij een gelijkspel tegen PSG geplaatst voor de halve finale van de Champions League, net als Bayern München dat overtuigend won van Juventus .

In eigen huis moest tegen Paris Saint-Germain wel een achterstand worden weggepoetst door Barcelona: 1-1. Na de 2-2 in het Parc des Princes vorige week was dat echter genoeg. Javier Pastore maakte vlak na rust de 0-1, Pedro schoot de gelijkmaker binnen.

Al in de eerste helft liet Paris Saint-Germain zien dat het niet was gekomen om zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. De Fransen lieten Barcelona in eigen huis wel het spel maken. Behoudens een net naast geschoten vrije trap van Xavi en een tweetal kansjes voor Pedro leverde dat echter weinig op.

De thuisploeg kon zelden het flitsende tiki-taka-voetbal van de laatste jaren laten zien en regelmatig ging het mis in de passing. PSG kon daar van profiteren en met name Ezequiel Lavezzi dook enkele malen gevaarlijk op voor Barça-doelman Victor Valdes.

De 0-1 van Pastore:

Vlak na de rust lukte het de bezoekers om te scoren. Pastore werd weggestuurd in weer een messcherpe counter en tikte de bal diagonaal langs Valdes. Bij de blaugrana’s was dat het teken om Lionel Messi warm te laten lopen.

Het invallen van de sterspeler van de Catalanen bleek het keerpunt in de wedstrijd. Het invallen van de vlo gaf Barcelona meer vertrouwen en flair. De Franse verdedigers hadden bovendien veel oog voor Messi, waar zijn ploeggenoten gretig van profiteerden.
De kleine Argentijn stond zelf aan de basis van de gelijkmaker.

Hij speelde David Villa met een goede steekpass vrij in het strafschopgebied. De spits liep zich vast op twee verdedigers, maar legde de bal met een snelle voetbeweging af op Pedro die geplaatst inschoot.

De 1-1 van Pedro:

Bij PSG vielen David Beckham en Gregory van der Wiel in de slotfase nog in. Beiden konden het verschil niet maken en Barcelona trok de remise vrij eenvoudig over de streep.

Vrijdag wordt duidelijk wie de tegenstander van Barcelona wordt in de halve finale. Bij de loting kunnen de Catalanen aan Real Madrid, Bayern München of Borussia Dortmund worden gekoppeld.

Bayern met 0-2 langs Juventus

Vier dagen na het behalen van de Duitse landstitel werd in Turijn met 2-0 gewonnen van Juventus. Vorige week was de thuiswedstrijd ook al in een 2-0 overwinning voor de Duitsers geëindigd.

Juventus straalde geen moment de overtuiging uit de in München opgelopen schade te kunnen wegpoetsen. Een gevaarlijke vrije trap van Andrea Pirlo en een schot rakelings naast van Fabio Quagliarella waren de enige wapenfeiten voor de Champions Leaguewinnaar van 1996.

Bayern vierde het kampioensfeest zaterdag bescheiden om het vizier direct weer op de return tegen Juventus te kunnen richten. Die discipline straalde de ploeg ook in het veld uit. Zonder sprankelend te spelen domineerde de Duitse ploeg de wedstrijd. Mario Mandzukic en David Alaba waren dicht bij een goal.

De in de basis gestarte Arjen Robben kwam zelfs nog dichter bij de openingstreffer. De Nederlander krulde de bal na een klein uur spelen fraai op de paal. Een paar minuten later was het via Mandzukic alsnog raak.

De 0-1 van Mandzukic:

De Kroaat scoorde van dichtbij met het hoofd nadat Gianluigi Buffon een inzet van Javi Martinez nog onschadelijk had weten te maken. In blessuretijd maakte Claudio Pizarro er ook nog 0-2 van.

De treffer van Pizarro

Mandzukic is er in de eerste halve finale overigens niet bij. De spits kreeg geel en is daardoor automatisch voor een wedstrijd geschorst. Bayern speelt in de halve finale tegen Borussia Dortmund, Real Madrid of FC Barcelona. De loting brengt vrijdag duidelijkheid.

De voetbalverslagen zijn afkomstig van persbureau Novum.