Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Euro Shopper verdwijnt als merknaam bij AH

Euro Shopper verdwijnt uit de AH-supermarkten.
Euro Shopper verdwijnt uit de AH-supermarkten. Foto AMS

Albert Heijn stopt vanaf deze week met het voeren van de merknaam Euro Shopper. Het goedkope huismerk van de supermarktketen gaat verder onder de naam AH Basic. Dat meldt Albert Heijn. Ook in de andere Europese landen waar moederbedrijf Ahold actief is wordt Euro Shopper vervangen.

De komende weken kunnen klanten van AH de eerste AH Basic-producten in de schappen vinden, waaronder cornflakes, hazelnootpasta en pannenkoekenmix. In de loop van het jaar moeten alle Euro Shopper-producten worden vervangen.

Reden voor Albert Heijn om het basismerk te vervangen is dat het niet honderd procent tevreden was met Euro Shopper. AH Basic moet wat betreft prijs en kwaliteit consistenter worden. Bovendien is de merknaam AH voor klanten ‘vertrouwder’, licht een woordvoerder toe aan persbureau Novum.

Tegen distrifood.nl zegt directeur marketing & format en merchandising Alfred Levi:

“Uit recent onderzoek werd wederom duidelijk dat de naam Albert Heijn één van de sterkste foodretailmerken van de wereld is. Het zou daarom een beetje gek zijn wanneer we onze eigen naam niet koppelen aan deze nieuwe lijn.”

Albert Heijn introduceerde Euro Shopper in 1995. De kruidenier verkocht de producten samen met tien andere supermarktbedrijven in Europa, die samenwerken in de in 1989 opgerichte inkoopcombinatie AMS.