Blatter een dictator? 5.000 euro

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Nederlandse spelersmakelaar Mino Raiola een boete opgelegd van bijna vijfduizend euro. De in Italië geboren en in Haarlem opgegroeide Raiola vergeleek de bond eerder met de maffia en noemde voorzitter Sepp Blatter een „demente dictator”.

Raiola was boos omdat ‘zijn’ speler Zlatan Ibrahimovic nooit de gouden bal voor beste speler van de wereld heeft gewonnen. In januari eindigde de Zweed als tiende bij de uitverkiezing. De hoofdprijs ging voor de vierde keer naar de Argentijn Lionel Messi.

Raiola noemde de FIFA-prijs daarop corrupt. Hij heeft naast Ibrahimovic onder anderen de Italiaan Mario Balotelli en de Nederlanders Mark van Bommel, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita onder zijn hoede.

Raiola, die voor zijn makelaarschap in Haarlem in een pizzatent werkte, staat bekend om zijn stevige uitspraken. Hij noemde eerder de Franse UEFA-voorzitter Michel Platini „maffiabaas” en zijn landgenoot Johan Cruijff een „demente eikel”.