Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Politie schiet 29-jarige Rotterdammer dood

Frank Paauw (R), korpschef van Rotterdam-Rijnmond, arriveert in de Fazantstraat in de Rotterdamse wijk Charlois waar een schietpartij heeft plaatsgevonden met dodelijke afloop.
Frank Paauw (R), korpschef van Rotterdam-Rijnmond, arriveert in de Fazantstraat in de Rotterdamse wijk Charlois waar een schietpartij heeft plaatsgevonden met dodelijke afloop. Foto ANP / Jerry Lampen

De man die gisteravond in Rotterdam door de politie werd doodgeschoten is een 29-jarige man uit die plaats, heeft de politie vannacht bekendgemaakt.

Het schietincident vond rond kwart over zes plaats in een tuin in de Fazantstraat in de wijk Charlois toen agenten met spoed om assistentie waren gevraagd door stadswachten. Wat er precies is gebeurd en waarom de politie schoot, is nog niet duidelijk, maar de man had een slag- en steekwapen bij zich. Een woordvoerder van de politie kon tegenover persbureau Novum nog niet zeggen of er meerdere keren is geschoten en of ook op de politie is gevuurd.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld, zoals gebruikelijk wanneer agenten hebben geschoten. Ook worden getuigen gehoord, die tot nu toe tegenstrijdig hebben verklaard over het aantal schoten.