Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Filosofie

Lekker doordenken

Nederland, Laren, 23-1-2007. Foto: Rob Huibers. Het ernstig verminkt bronzen beeld De Denker / Le Penseur) van Auguste Rodin (1840-1917) wordt tentoongesteld in het Singer Museum. Het is het enige teruggevonden beeld van de zeven bronzen beelden die op 16 januari 's nachts uit de tuin van het Singer werden gestolen. De dieven hebben het kostbare beeld op zeven plaatsen met een slijpschijf doorgeslepen, het rechteronderbeen is daarbij losgeraakt. Dit onderdeel is niet teruggevonden. Het 71,5 cm hoge beeld, woo gnegentig kilo en zou de dieven, die waarschijnlijk alleen op het brons uitwaren, 450 Euro hebben opgeleverd. Het beeld werd in het begin van de jaren dertig door het echtpaar William en Anna Singer gekocht, het is waarschijnlijk kort na 1902 gegoten en hoorde bnij de belangrijkste bezittingen van het museum.
Nederland, Laren, 23-1-2007. Foto: Rob Huibers. Het ernstig verminkt bronzen beeld De Denker / Le Penseur) van Auguste Rodin (1840-1917) wordt tentoongesteld in het Singer Museum. Het is het enige teruggevonden beeld van de zeven bronzen beelden die op 16 januari 's nachts uit de tuin van het Singer werden gestolen. De dieven hebben het kostbare beeld op zeven plaatsen met een slijpschijf doorgeslepen, het rechteronderbeen is daarbij losgeraakt. Dit onderdeel is niet teruggevonden. Het 71,5 cm hoge beeld, woo gnegentig kilo en zou de dieven, die waarschijnlijk alleen op het brons uitwaren, 450 Euro hebben opgeleverd. Het beeld werd in het begin van de jaren dertig door het echtpaar William en Anna Singer gekocht, het is waarschijnlijk kort na 1902 gegoten en hoorde bnij de belangrijkste bezittingen van het museum.

Gaan // Lezingen Maand van de filosofie Diverse lezingen op verschillende plekken in Nederland, zie filosofiemagazine.nl/maandvandefilosofie

April is de Maand van de Filosofie, met dit jaar als thema ‘schuld en boete’. Er zijn meer dan 100 activiteiten door heel het land, met in de eerste week onder andere een Skypegesprek met Charles Taylor in Nijmegen (ru.nl/soeterbeeckprogramma), schuld en boete volgens Bas Haring in Uithoorn (amstelland-bibliotheken.nl) en een lezing over schuldgevoel van Coen Simon in Zutphen (boekhandelsomerentenbosch.nl). De Filosofie Nacht is vrijdag in Amsterdam.