Historische landstitel voor Bayern München - 23e keer clubkampioen

Screenshot van Twitter-account FC Bayern München

Bayern München is voor de 23e keer in de clubhistorie kampioen van Duitsland geworden. Een 1-0 uitzege bij Eintracht Frankfurt volstond om nummer twee Borussia Dortmund met nog zes wedstrijden te spelen op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Het kwam in de vijftigjarige historie van de Bundesliga nooit eerder voor dat een club zich al in zo’n vroeg stadium kampioen mocht noemen.

Arjen Robben startte in de kampioenswedstrijd in de basis. De Nederlander speelde een belangrijke rol bij het winnende doelpunt in de 52e minuut. Hij gaf de bal aan de rechterkant mee aan Philipp Lahm die op zijn beurt Bastian Schweinsteiger op maat bediende. De middenvelder schoot fraai raak met zijn hak. Bayern had eerder al de kans laten liggen om op voorsprong te komen toen David Alaba in de 27e minuut een penalty miste. Na de goal van Schweinsteiger kwam de Rekordmeister alleen in de slotfase nog even in de problemen. Robben werd na een uur spelen gewisseld.

Twitter avatar FCBayern FC Bayern München #MiaSanMeister Oh, wie ist das schön! http://t.co/siph2BxFNT

Dit seizoen hield Bayern de competitie van begin tot eind in een ijzeren greep. De ploeg van trainer Jupp Heynckes won 24 van de 28 wedstrijden. Alleen thuis van Bayer Leverkusen werd verloren. Ook het doelsaldo van 79 voor en dertien tegen spreekt boekdelen.

Borussia Dortmund, dat de voorgaande twee seizoenen met de titel aan de haal ging, had tegen FC Augsburg alle mogelijke moeite om de drie punten in eigen huis te houden. Na een 2-1 achterstand sleepte de ploeg van trainer Jürgen Klopp na rust uiteindelijk een 4-2 zege uit het vuur. Luuk de Jong bewees zijn waarde voor Borussia Mönchengladbach. Met zijn zesde competitiegoal van het seizoen bezorgde de spits zijn ploeg een 1-0 thuiszege op hekkensluiter Greuther Fürth. Schalke 04 won met 2-0 bij Werder Bremen. Bayer Leverkusen tegen VfL Wolfsburg eindigde in 1-1.

Het wedstrijdverslag komt van Novum