Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Mannen! Waarom doen jullie dit?

Fotograaf Peter de Krom is gefascineerd door menselijk gedrag en in het bijzonder dat van mannen: hij vestigde eerder de aandacht op zich met de serie ‘Stokstaartjes’, over – vaak homoseksuele – mannen die zich poedelnaakt opstellen in de duinen van Hoek van Holland, op zoek naar een geschikte partner. De hier afgebeelde foto’s komen uit de doorlopende serie ‘Voetstuk’, over mannen die de meest uitlopende voorwerpen kiezen als ‘hun’ voetstuk. Mannen staan inderdaad vaak zo. En waarom vrouwen eigenlijk niet? Stuur je reacties, eventueel met foto’s, naar denken@nrc.nl.
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom
NRC / Peter de Krom