Real verslaat Galatasaray, Dortmund en Málaga gelijk

Real Madrid heeft gisteravond een voorschot genomen op een plaats in de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Mourinho won thuis met 3-0 van Galatasaray. De doelpunten waren van Ronaldo, Benzema en Higuain. Bij de bezoekers werd de zwak spelende Sneijder in de rust gewisseld.

Galatasaray kwam er in Madrid nauwelijks aan te pas. Wel had de Turkse ploeg pech dat bij een 1-0 achterstand een Spaanse handsbal in het strafschopgebied over het hoofd werd gezien. Binnen tien minuten deelde Real een eerste dreun uit. Ronaldo werd op maat bediend door Özil en lobde de bal beheerst in de verre hoek. Na een half uur profiteerde Benzema van geklungel in de Turkse defensie. Na rust maakte invaller Higuain het derde doelpunt, waardoor de return volgende week in Istanbul een formaliteit lijkt.

In Andalusië verzuimde Borussia Dortmund afstand te nemen van thuisploeg Málaga: 0-0. De Duitse kampioen miste een handvol grote kansen tegen de Spaanse subtopper. Bij Málaga, debutant in de Chamipons League, liet de Argentijn Saviola een grote mogelijkheid onbenut.

Dortmund, dit seizoen als enige club nog ongeslagen in het Europese hoofdtoernooi, behoudt de meeste kans op plaatsing voor de halve finales. Komende dinsdag is de return.