Muziek

Young VIPS jazz tournee

Voor de 15de editie van Young VIPS kozen programmeurs van de beste jazzclubs van Nederland talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Dit jaar zijn dat gitarist Reinier Baas met The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble en de winnaar van de Dutch Jazz Competition, het trio Kapok.

5 april t/m 1 juni, youngvips.nl

Jubileumconcert

Op 11 april 1888 werd Het Concertgebouw feestelijk geopend. Nu, 125 jaar later, organiseren orkest en gebouw een verjaardagsconcert. Onder leiding van dirigent Jansons ontvangt het KCO drie gastsolisten: violiste Janine Jansen, pianist Lang Lang en bariton Thomas Hampson. Op het programma onder meer Mahler en Strauss, die allebei ooit zelf het orkest dirigeerden, maar ook nieuwe variaties van Bob Zimmerman op het Nederlandse volkslied Komt vrienden in het ronden.

10 april, 20.00 uur, Het Concertgebouw, www.concertgebouworkest.nl

Minimal Music Festival

Vijf dagen lang staan Muziekgebouw Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven in het teken van minimal music. Met o.a het Kronos Quartet, Konono No. 1 en Ben Frost, met trance-rituele muziek, elektronische beats en soundscapes.

T/m 7 april, wmmf.muziekgebouw.nl