Lekker foute grappen

Gaan // Cabaret De zachte heelmeester Danieël Arends Kleine Komedie, Amsterdam Tournee t/m 13/4 zie comedytrain.nl ****

Daniël Arends wilde altijd een pleaser zijn. „Als ik opkwam, nam ik gewoon iedereen mee naar Jochem Myjer.” Maar in zijn nieuwe programma is hij allesbehalve dat. Hij maakt grappen over dikke mensen, noemt lelijke vrouwen onbekommerd lelijk en bestrijdt de gedachte dat iedereen altijd consequent zou moeten zijn. Hij speelt het type dat thuis vreemdgaat, wordt betrapt door zijn vriendin en haar dan verwijt dat zij te vroeg thuis is. En hij doet dat op een kalme, redelijke toon . De grappen, dus vaak fout, incorrect, komen steeds uit een onverwachte hoek. Arends weet ze lachwekkend te maken door zijn publiek zo slim en met zo veel zachte dwang voor zich te winnen dat er nauwelijks meer enig verweer mogelijk is.