Kent iemand deze twee kinderen?

Deze twee kinderen poseerden voor een van de vele portretten die, voornamelijk in de eerste helft van de vorige eeuw, werden gemaakt in het Amsterdamse Atelier J. Merkelbach, een portretatelier aan het Leidseplein. Vandaag worden 40.000 foto’s uit de collectie-Merkelbach ontsloten op een speciale website, Redeenportret.nl. De site is een initiatief van het Stadsarchief Amsterdam. Bezoekers wordt gevraagd te helpen bij het identificeren van geportretteerden, want veel geportretteerden zijn nu nog onbekend. Ook van de twee kinderen op deze foto is niet bekend wie ze zijn.

De site waarop de kolossale collectie van Atelier J. Merkelbach staat, kent verschillende categorieën – er kan gezocht worden op jaren, thema’s, genres, namen en zelfs op adressen. Zo stond deze foto waarschijnlijk onder de zoekterm ‘matrozenpakje’.

In het najaar organiseert het Stadsarchief een tentoonstelling over het atelier.