Afghanistan

53 doden bij aanval zelfmoordterroristen

53 mensen zijn gisteren gedood na een vuurgevecht in het westen van Afghanistan. Gevechten braken uit nadat zelfmoordterroristen vermomd als soldaten een rechtbank in Farah binnendrongen om vijftien gevangen leden van de Talibaan te bevrijden. Die poging is mislukt. Onder de doden zijn 34 burgers, tien beveiligers en negen belagers. 80 anderen raakten gewond. De aanval is een van de grootste in de afgelopen maanden. De Talibaan hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. Het aanhoudende geweld heeft het vertrouwen in de regering van premier Hamid Karzai ernstig geschaad. Dit is een probleem, aangezien in 2014 de internationale troepen grotendeels worden teruggetrokken, zodat de de binnenlandse veiligheidsdiensten meer verantwoordelijkheid op zich moeten nemen. AP