Zalmsalade met dille in treincoupeetje

Sfeer

Het opvallende, glazen hoofdkantoor aan de A2 heeft Mediq, apothekenketen en leverancier van medische hulpmiddelen, een stuk bekender gemaakt. In de ontvangstruimte is een minitentoonstelling vol oude apothekersflessen, in de hal staat ‘committed to your care’ op de muur en bij de entree van de kantine is het logo metershoog nagebouwd met medicijndoosjes.

De kantine is wel gewoon een kantine, zonder gezondheidsinsteek. Ronald Sproet, locatiemanager vanuit cateringbedrijf Eurest: „De kroketten blijven toch het populairst. Maar we hebben wel afgesproken dat 50 procent van het assortiment gezond moet zijn.”

De kantine op de begane grond heeft rode sliertjesgordijnen tussen de eetgedeeltes. Behalve grote tafels zijn er de populaire ‘treincoupeetjes’, ook voor werkoverleg.

Lui als we zijn kiezen we voor twee van de specials van vandaag: zalmsalade en een broodje warme ham met mosterdsaus. De saus heeft een laagje bovenop, maar smaakt goed in combinatie met de ham, die heel creatief in het broodje is gevouwen. De zalmsalade is net zo aardig, met kappertjes, verse dille en zalm galore. Dit alles voor best weinig geld.

Reacties

We treffen veel medewerkers die elke lunch hetzelfde bestellen. Edith, medewerker binnendienst, wil altijd een broodje brie met honing. Haar collega Miranda neemt er een met alleen brie. „En dat onthoudt het personeel gewoon! Ik vind dit een goede kantine. Alleen is het hier wel een beetje koud.” Rogier, apotheker, koopt elke lunch brood met kerriesalade en een hardgekookt ei: „Saai hè? Ik hou er nou eenmaal van. De kantine is prima, zeker voor deze prijzen.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl