Wolkenkrabber in Tsjetsjenië in brand

De wolkenkrabber in het Grozny-City complex.
De wolkenkrabber in het Grozny-City complex. Foto Reuters / Yelena Fitkulina

Tientallen brandweermannen proberen met man en macht een grote brand te bestrijden in een grote wolkenkrabber in Grozny, de hoofdstad van Tsjetsjenië. Het gaat om een van de hoogste gebouwen in het gebied, meldt RT News. In het gebouw dat de ‘Olympus’ heet zou de Franse acteur Gérard Depardieu een appartement hebben.

Ruim dertig mensen zijn geëvacueerd uit het 145 meter hoge gebouw dat nog in aanbouw was, terwijl meer dan honderd brandweermannen de brand te lijf gaan. Er zijn ook helikopters ingezet. Het vuur brak vanmiddag uit in het complex rond twee uur lokale tijd. Het lukte de brandweer eerst wel om de lager gelegen verdiepingen te blussen, maar het vuur verspreidde zich desondanks razendsnel door het hele gebouw.

http://youtu.be/XAsX5oqHMQQ

Volgens LifeNews zou de oorzaak van de brand kortsluiting zijn. Maar het zou mogelijk ook veroorzaakt kunnen zijn door laswerkzaamheden in het gebouw. De Franse acteur Depardieu zou een op de 27ste verdieping een apartement hebben gekregen van de president van Tsjetsjenië, nadat hij zich had laten naturaliseren als Rus.

De wolkenkrabber staat op het Grozny-City complex. Het bestaat uit zeven wolkenkrabbers die zowel hotels bevatten als appartementen. Vooralsnog zijn er geen gewonden gevallen. Kijk hier voor een livestream van de brand.

    • Anouk Eigenraam