Toch nog een vervolg op ‘Finding Nemo’ - dit keer is Dory zoek

Toy Story 3, Cars 2, Monsters University, Shrek 4. Ellen DeGeneres moest jarenlang toekijken hoe de ene na de andere animatiefilm een vervolg (en nog één, en nog één) kreeg, behalve Finding Nemo, de film waarvoor ze haar stem leende aan de vergeetachtige Dory. Gisteren mocht ze het nieuws dan toch bekendmaken: er kómt een vervolg en ze is nu zelfs het titelpersonage. Finding Dory is in 2015 te zien.

De oorspronkelijke film staat in de top-3 met animatiefilms die het meeste geld in het laatje brachten (en moet alleen Toy Story 3 en de klassieker The Lion King voor zich dulden). De film uit 2003, waarin een clownvis op zoek gaat naar zijn zoontje, won daarnaast de Oscar voor beste animatiefilm. Ruim 350.000 stemmers op IMDb geven de film gemiddeld een 8,1.

Dory in ‘Finding Nemo’:

Naast DeGeneres doet ook Albert Brooks, die de stem van Nemo’s vader Marlin deed, weer mee. Regisseur en schrijver Andrew Stanton is ook weer betrokken. Hij zei gisteren dat het verhaal van Finding Dory een jaar na Finding Nemo plaatsvindt. De Tank Gang, de groep vissen uit het aquarium waar Nemo vastzat, komt ook terug. Nieuwe personages zijn er ook, zoals enkele familieleden van Dory.

Goed, november 2015 is nog ver weg. De eerstvolgende Pixarfilm is Monsters University, een prequel van Monsters, Inc (2001) die in juli verschijnt. Volgend jaar volgt The Good Dinosaur.

    • Peter Zantingh