Opinie

Kattenluik

Bij thuiskomst worden we begroet door hond Fien, die zoals gewoonlijk haar kop door het kattenluik steekt. Koen (7), een vriendje van de overkant, is erbij en vertelt enthousiast: „Ik heb een keer mijn hoofd door het kattenluik gestoken en toen kreeg ik hem er niet meer uit. Hij moest eraf geschroefd worden!” Ik kon

Bij thuiskomst worden we begroet door hond Fien, die zoals gewoonlijk haar kop door het kattenluik steekt. Koen (7), een vriendje van de overkant, is erbij en vertelt enthousiast: „Ik heb een keer mijn hoofd door het kattenluik gestoken en toen kreeg ik hem er niet meer uit. Hij moest eraf geschroefd worden!”

Ik kon een grote schaterlach niet onderdrukken. Dan blijft het een paar seconden stil en Koen kijkt mij verbouwereerd aan. Ik heb direct spijt. Maar Koen zegt serieus:

„Nee, niet mijn hoofd… het kattenluik!”

Eveline Beijst