Pasen

NOVUM50:PAASVUUR ESPELO:ESPELO;31MAR2013- Paasvuur in EspeloNovum/hm/str.Harm Meter
NOVUM50:PAASVUUR ESPELO:ESPELO;31MAR2013- Paasvuur in EspeloNovum/hm/str.Harm Meter Novum HARM METER

445

duizend Nederlanders hebben gisteren naar de eerste paasmis van paus Franciscus gekeken. Daarmee valt de uitzending van Nederland 2 net buiten de toptwintig van best bekeken programma’s van Eerste Paasdag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. NRC

40

duizend bloemen brachten Nederlandse bloemisten naar het Vaticaan voor de paasviering. Paus Franciscus bedankte na de mis in het Italiaans, en niet zoals zijn voorgangers in het Nederlands, voor de bloemen die het plein sierden. NRC

750

duizend buitenlandse toeristen verbleven in Nederland tijdens de paasdagen. Vorig jaar waren dat er nog honderdduizend meer. Dat meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gisteren. De binnen- en buitenlandse toeristen gaven dit jaar tijdens Pasen gezamenlijk ruim 500 miljoen euro uit, 100 miljoen minder dan vorig jaar. NRC

20

meter hoog was het traditionele paasvuur in Espelo. Een kleiner paasvuur dan normaal. Door de droogte en wind was het niet verantwoord om de grote stapel in brand te steken. Vorig jaar kwam het paasvuur van Espelo nog in het Guinness Book of World Records. Toen was het vuur maar liefst 45,98 meter hoog. NRC

52

duizend festivalliefhebbers trokken afgelopen weekend naar Schijndel voor drie dagen Paaspop. Dat meldt de organisatie. Ondanks de koude weersomstandigheden kwamen er duizend bezoekers meer dan vorig jaar naar het festival. In totaal stonden er zo’n 7500 kampeerders op het festivalterrein. NRC