Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

‘Kunsthal vier maanden dicht voor verbouwing’

De Kunsthal in Rotterdam sluit vanaf juni enkele maanden de deuren voor een verbouwing, meldt RTV Rijnmond vanochtend. Een woordvoerder kan het bericht aan persdienst Novum “bevestigen noch ontkennen of toelichten”. “We zijn hier nog niet officieel mee naar buiten gekomen”, meldt de zegsvrouw.

Foto ANP / Ed Oudenaarden

De Kunsthal in Rotterdam sluit vanaf juni enkele maanden de deuren voor een verbouwing, meldt RTV Rijnmond vanochtend. Een woordvoerder kan het bericht aan persdienst Novum “bevestigen noch ontkennen of toelichten”. “We zijn hier nog niet officieel mee naar buiten gekomen”, meldt de zegsvrouw.

Het gebouw van de expositieruimte wordt volgens de regionale omroep RTV Rijnmond duurzamer gemaakt, de entree wordt verbreed en het Kunsthalcafé verbouwd. Na oktober gaat de Kunsthal weer open.

Het is onduidelijk of de ingrepen ook iets te maken hebben met de veiligheid van het pand. Vorig jaar vond een grote kunstroof plaats in de Kunsthal. Werken van kunstenaars als Monet, Picasso, Freud en Gauguin werden toen meegenomen.