Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

YouTube stopt en Google Paper Maps - let op: het is bijna 1 april

Als het gaat op 1 april-grappen heeft Google een reputatie hoog te houden. Vorig jaar kwam Google met een stuk of vijftien subtiele en minder subtiele grappen en dat zullen er dit jaar niet veel minder zijn. De eerste twee zijn in ieder geval al bekend.

Google Paper Maps.
Google Paper Maps.

Als het gaat op 1 april-grappen heeft Google een reputatie hoog te houden. Gmail Tap voor morsecode , Google Voice voor huisdieren. Vorig jaar kwam Google met een stuk of vijftien subtiele en minder subtiele grappen en dat zullen er dit jaar niet veel minder zijn. De eerste twee zijn in ieder geval al bekend.

Na acht jaar stopt YouTube

Zo stopt YouTube om middernacht. “Na acht geweldige jaren is het moment daar om alles wat ooit geupload is te bekijken en een winnaar te selecteren,” vertelt een medewerker van het bedrijf in deze video. YouTube was slechts een wedstrijd om de beste video op internet te vinden en in 2023 wordt de winnaar bekendgemaakt. Let vooral op de YouTube-helden die opduiken in de video, zoals bijvoorbeeld de jongen van de Youtube-hit ‘David after Dentist‘.

Pas op dat je Google Maps niet scheurt

Daarnaast heeft Google de populaire kaartendienst Google Maps een update gegeven. Je kan nu via de 2D-versie op zoek naar geheime schatten, inclusief een retro Street View. “Kijk uit voor piraten!,” waarschuwt Google bij deze easter egg. En dan nog een waarschuwing: “Kijk uit dat de kaart niet scheurt bij het vouwen.”


Grotere kaart weergeven


Grotere kaart weergeven