Politie grijpt in bij grote vechtpartij amateurvoetbal

Na het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd nog in de voetballerij opgeroepen tot meer respect. Foto ANP / Lex van Lieshout

Een voetbalwedstrijd in Langenboom, onder Nijmegen, is gistermiddag ontaard in een grote vechtpartij. Dat gebeurde nadat een speler die op de grond lag na een overtreding, hard tegen het hoofd werd geschopt, meldt Omroep Brabant vanochtend. Daarop volgde een vechtpartij tussen de teams en toeschouwers en moest de politie ingrijpen.

De wedstrijd tussen de eerste elftallen van SES Langenboom en FC Schadewijk Oss was bijna voorbij toen een speler van de thuisspelende partij onderuit werd gehaald door een tegenstander. De scheidsrechter gaf een rode kaart, waarop de speler van Oss de speler die op de grond lag, nog eens hard tegen het hoofd schopte. Vervolgens gingen spelers, bankspelers en toeschouwers met elkaar op de vuist.

De scheidsrechter deelde nog twee rode kaarten en twee gele kaarten uit en schorste de wedstrijd met het doel deze na enige tijd uit te spelen. Toen de wedstrijd werd voortgezet werd de scheidsrechter echter bedreigd door een speler van Oss, waarop de wedstrijd werd gestaakt en de politie werd gebeld, aldus een speler van Langenboom tegenover Omroep Brabant.

Na de wedstrijd zou opnieuw een vechtpartij zijn ontstaan, meldde een toeschouwer aan de regionale omroep. De speler die tegen het hoofd werd geschopt, een 22-jarige man uit het Brabantse Zeeland, heeft aangifte gedaan, meldt de politie aan persdienst Novum. Er werden geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt het incident.