Het leven van Avicii is een continu feest

Hij is 23, verdient 250.000 dollar per avond en vliegt met een privé-jet de wereld over: de Zweedse dj Tim Bergling, beter bekend als Avicii. Het Britse blad GQ trok een paar dagen op met de wereldberoemde dj en beschrijft het continue feest.

Een paar jaar geleden zat Avicii nog bij zijn ouders op zolder een beetje muziek te maken. Nu draait hij meer dan 250 nachten per jaar in de duurste clubs en op de grootste feesten, overal ter wereld. Waar Avicii en zijn entourage ook komen binnenwandelen, de alcohol - bij voorkeur in dure flessen champagne - is nooit ver weg.

“You are traveling around, you live in a suitcase, you get to this place, there’s free alcohol everywhere—it’s sort of weird if you don’t drink.”

Auteur Jessica Pressler is ietwat cynisch over het werk van Avicii. En eigenlijk over de hele dansscene. De quotes van Avicii waarin hij stelt dat het allemaal niet zo moeilijk is wat hij doet versterken dat beeld. Zo maakt Avicii een duidelijk verschil tussen muzikanten en dj’s.

“You’re not performing like a guitar player or a singer is performing, you know what I mean? So it’s weird to be in the same type setup as one of those. ’Cause I’m not really doing much, you know — like, technically, it’s not that hard.”

Avicii is dan ook niet blij met het stuk en stelt verkeerd te zijn geciteerd en spreekt van “vreemde interpretaties”. Desondanks een bijzonder lezenswaardig stuk.

Lees het hele verhaal van Jessica Pressler op de site van GQ (5.813 woorden, ongeveer 26 minuten leestijd).