Geschiedenis herhaalt zich voor PSV na nieuw puntverlies

Roda JC heeft het ‘uitsyndroom’ van PSV volledig nieuw leven in geblazen. De Eindhovenaren, in het jaar van het honderdjarig bestaan welhaast geforceerd op jacht naar de landstitel, gaf in de slotfase opnieuw de winst weg in een uitduel: 2-2.

Ola Toivonen (7) van PSV scoort 1-1. Keeper Filip Kurto (R) van Roda JC zit er volkomen naast.
Ola Toivonen (7) van PSV scoort 1-1. Keeper Filip Kurto (R) van Roda JC zit er volkomen naast. ANP / Marcel van Hoorn

Roda JC heeft het ‘uitsyndroom’ van PSV volledig nieuw leven in geblazen. De Eindhovenaren, in het jaar van het honderdjarig bestaan welhaast geforceerd op jacht naar de landstitel, gaf in de slotfase opnieuw de winst weg in een uitduel: 2-2.

Het was de zesde uitwedstrijd van PSV na de winterstop en pas twee keer werd er gewonnen. Behalve het veelbesproken uitsyndroom komt een ander spook om de hoek kijken: de laatste seizoenen verspeelden de Eindhovenaren telkens in de maanden maart en april het zicht op de titel. Met slechts twee zeges in vier wedstrijden deze maand lijkt ook die trend gestaag te worden voortgezet.

Roda zette PSV al vroeg op voorsprong toen verdediger Marcelo zich bij een corner vrij eenvoudig om de tuin liet leiden door Frank Demouge. Kort daarop herstelde Ola Toivonen de orde. Nog voor rust tekende hij ook voor de 1-2. Roda-topscorer Sanharib Malki tekende drie minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Een dag eerder verloor Feyenoord al met 2-0 bij Heerenveen en speelde FC Twente gelijk. Ajax kan daardoor vanmiddag de grote winnaar van de 28e speelronde worden. Bij winst op NEC wordt het verschil met PSV vergroot tot drie punten. Over twee weken reizen de Amsterdammers af naar Eindhoven. Feyenoord volgt weer op een punt van PSV. Roda blijft ondanks het gelijkspel zestiende.