29 lichamen uit ingestorte flat Tanzania gehaald

Het puin in Dar es Salaam, na het instorten van de flat afgelopen vrijdag.
Het puin in Dar es Salaam, na het instorten van de flat afgelopen vrijdag. AP / Khalfan Said

In de grootste stad van Tanzania, Dar es Salaam, hebben reddingswerkers 29 lichamen uit het puin van de vrijdag ingestorte torenflat gehaald. Dat meldt Reuters op basis van een overheidsfunctionaris. Eerder was er sprake van een dodental van achttien.

De twaalf verdiepingen hoge flat stortte afgelopen vrijdag plots in. Het gebouw was nog in aanbouw en de meeste slachtoffers waren bouwvakkers en voorbijgangers. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers. Omdat het de hulpverleners aan de juiste uitrusting ontbreekt verloopt het reddingswerk moeizaam. De reddingswerkers hebben nu pas de kelders bereikt waar mogelijk nog meer lichamen zijn. Op overlevenden is weinig hoop.

De oorzaak van de instorting wordt onderzocht. De politie verhoort drie ingenieurs die de bouw leidden.