werkpak

‘Nu ik wat ouder word, kunnen bepaalde dingen niet meer’

Amsterdam 13-2-2013 Werkpak: Maarten de Ruiter Foto Maurice Boyer
Amsterdam 13-2-2013 Werkpak: Maarten de Ruiter Foto Maurice Boyer

Maarten de Ruiter (1965), directeur van FOX Vakanties

„Mijn stijl is matching, modisch en altijd met een twist. En ik draag veel kleur. Van het traditionele pak ben ik niet zo. Gelukkig gaat het er in de reiswereld niet zo formeel aan toe.

„Mijn uitgesproken smaak heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder ziet er zelfs nu ze 76 is nog opvallend uit. Toen we twee weken geleden samen zijn gaan winkelen, heeft ze nog een jasje met zebraprint gekocht.

„De schoenen heb ik voor zo’n 150 euro bij Floris van Bommel gekocht. Het zijn schoenen die de meeste mannen niet snel zouden kopen, dat vind ik leuk. Het jasje is van Hugo Boss en kostte 350 euro. Veel van mijn nettere kleding is van Hugo Boss. Alles daarvan past me meteen. Het overhemd is van Etro, de stropdas van Oger, de riem van Gucci en de broek van G-Star. Mensen denken vaak dat ik heel veel geld uitgeef aan kleding, maar ik kan bij H&M ook goed slagen. En ik heb laatst nog een heel mooi betaalbaar jasje van Mango gekocht.

„Nu ik wat ouder word, kunnen bepaalde dingen niet meer. Op kantoor komen in een spijkerbroek met grote gaten op de knie is leuk als je dertig bent, maar niet op je 47ste. Cowboylaarzen draag ik ook alleen nog in mijn vrije tijd.

„Het gebeurt vaak dat iets dat ik leuk vind in de mode raakt. Vijf jaar geleden wilde ik heel graag zilveren schoenen hebben, maar die kon ik nergens vinden. Toen ik ze eindelijk gevonden had, lagen ze een half jaar later opeens overal.

„Ik hou wel bij wat er in de mode is. Maar de huidige trends liggen me niet zo. Je ziet nu veel pastelkleuren: oud roze, vaal blauw, dat zijn niet helemaal mijn kleuren. Gelukkig is mijn kast niet bepaald leeg.”