Theater

Motregenvariaties van Robert Alberdingk Thijm. Inl: theaterbellevue.nl

NRC HandelsbladHet Nederlands theater snakt naar schrijvers als Robert Alberdingk Thijm. Zijn Motregenvariaties, een lunchvoorstelling, is geestig en eloquent. Nu is Alberdingk Thijm (1965) geen gemiddelde debutant, maar een ervaren scenarioschrijver voor tv (Waltz, A’dam-E.V.A.). Te hopen valt dat hij zich na deze vingeroefening zet aan een avondvullend stuk. ****

de VolkskrantWat Motregenvariaties beter maakt dan doorsnee-tussen-de-middag-damestoneel is de rommelige aanpak. Het leegkieperen van kartonnen dozen, racen met bureaustoelen en smijten met schoenen maakt het allemaal net iets tegendraadser.****

Theaterkrant.nlAlberdingk Thijm schreef heldere, realistische dialogen die tintelen van het taalplezier. [...] Tekst, spel, regie – in deze lunchvoorstelling vallen alle elementen op hun plek.****