Pasen waarschijnlijk op veel plekken wit - alvast een klein voorproefje

Het wordt vermoedelijk de koudste Pasen sinds 1964. En in delen van het land ligt bovendien sneeuw. Verschillende mensen stuurden foto’s van het winterse weer naar het NOS Journaal. Dat zette die plaatjes op een rijtje, onder de melodie van ‘Let it snow’.

Pasen lijkt morgen wit te worden op sommige plekken in Nederland. Foto Screenshot NOS

Het wordt vermoedelijk de koudste Pasen sinds 1964. En in delen van het land ligt bovendien sneeuw. Verschillende mensen stuurden foto’s van het winterse weer naar het NOS Journaal. Dat zette die plaatjes op een rijtje, onder de melodie van ‘Let it snow’.

De kans is groot dat Pasen dit jaar kouder wordt dan Kerst eind vorig jaar. Destijds was het relatief warm voor de tijd van het jaar. Maart 2013 is juist bijzonder koud. Morgen wordt het volgens weeronline.nl waarschijnlijk niet warmer dan 6 graden. De gevoelstemperatuur kan in de ochtend zelfs rond 5 graden onder nul liggen.

In 1964 bleef de maximumtemperatuur op Eerste Paasdag steken op 3,9 graden boven nul. Ook in 2008 beleefde Nederland een koude Pasen. Toen werd het niet warmer dan 5,9 graden. De warmste Eerste Paasdag ooit stamt uit 2011, toen werd het 26 graden. Normaal ligt de temperatuur rond een graad of 11.

Maar koud of niet, het levert wel mooie plaatjes op.