Kortkolom sport

‘Jansen formeel de hoofdtrainer Twente’

Enschede. Michel Jansen wordt zo goed als zeker tot het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van FC Twente. Dat meldde Tubantia vrijdag. Jansen is hoofd opleidingen van de club uit Enschede. Zijn aanstelling lost het probleem op dat interim-trainer Alfred Schreuder niet over zijn trainerspapieren beschikt. Schreuder werd door Twente verkozen om de taken van Steve McClaren op te volgen toen de Engelsman eind februari ontslag nam. Door de regels van de KNVB kon Schreuder echter het seizoen niet afmaken. De voetbalbond gaf Twente tot 1 april dispensatie. (Novum)

Koploper Sparta bij Go Ahead ten onder

Deventer. Sparta heeft op vrijdagavond uit bij Go Ahead Eagles met 3-2 verloren. De koploper uit de eerste divisie leed de zevende nederlaag van het seizoen, maar staat nog wel steeds op de eerste plaats omdat nummer twee MVV thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen De Graafschap. Sparta ging in Deventer voor ruim vijfduizend toeschouwers in een enerverend duel ten onder. (NRC)

Turner Wammes wint zilver op rek in Doha

Doha. Jeffrey Wammes heeft vrijdag tijdens de World Challenge Cup in Doha zilver veroverd op rek. De 25-jarige turner zag zijn haast vlekkeloze oefening beloond worden met een score van 14.850. De zege in de Qatarese hoofdstad ging naar de Kroaat Marijo Moznik, die 14.925 punten behaalde. Wammes nam revanche voor zijn tegenvallende optreden een dag eerder op vloer. Door een val kwam hij niet verder dan de zevende plaats. (Novum)

Tito Vilanova terug op veld bij FC Barcelona

Barcelona. Tito Vilanova leidde vrijdag voor het eerst in tien weken een training van Barcelona. De coach van de Catalanen keerde dinsdag terug uit New York, waar hij werd behandeld aan speekselklierkanker. Hij zit zaterdag tijdens de competitiewedstrijd bij Celta de Vigo nog niet op de bank, liet assistent Jordi Roura vrijdag weten. Vilanova verbleef ruim twee maanden in de Verenigde Staten om chemotherapie te ondergaan. (Novum)

Toernooi in Stuttgart van gravel naar gras

Stuttgart. Het tennistoernooi van Stuttgart gaat in 2015 verder als grastoernooi. Dat heeft de ATP vrijdag bekendgemaakt. Het Duitse evenement, dat nu nog op gravel wordt afgewerkt, verhuist naar de week na Roland Garros. Vanaf 2015 is de pauze tussen het Franse grandslamtoernooi en Wimbledon geen twee, maar drie weken lang. Naast het toernooi in Halle, wordt dit dan het tweede Duitse grastoernooi. (Novum)

Tafeltennissters in de kwartfinales onderuit

Guangzhou. De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn vrijdag in de kwartfinale van de World Team Classic uitgeschakeld. Singapore was een maatje te groot voor de Europees kampioen: 3-1. Nederland had eerder vrijdag de kwartfinale bereikt door met 3-1 van de VS te winnen. (Novum)