Heerenveen in slotfase langs Feyenoord - zet zegereeks voort

Jeffrey Gouweleeuw (rechts) van Heerenveen in duel met Tonny Vilhena van Feyenoord. Foto ANP / Koen van Weel

Heerenveen heeft vanavond ook Feyenoord verslagen. De ploeg van trainer Marco van Basten zet zijn goede serie wedstrijden van de afgelopen weken dus voort. In Heerenveen werd het 2-0 voor de thuisploeg, dankzij late doelpunten van Alfred Finnbogason en Yassine El Ghanassy.

Voor Feyenoord was het een dure nederlaag in het kader van de titelstrijd in de Eredivisie. Feyenoord blijft steken op 56 punten, één minder dan koploper Ajax en evenveel als nummer twee PSV. Maar die ploegen komen morgen nog in actie.

Lex Immers nam bij Feyenoord de plek in van de geschorste spits Graziano Pellè. De Hagenaar moest na een halfuur echter met een zware voetblessure naar de kant na een duel met Joey van den Berg. Wesley Verhoek kwam voor hem in de ploeg, waardoor Ruben Schaken als spits kwam te spelen.

In het eerste halfuur was Heerenveen sterk begonnen. Feyenoord werd onder druk gezet, maar kwam niet in de problemen. Jeffrey Gouweleeuw zorgde met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor het meeste gevaar, maar doelman Erwin Mulder bracht redding.

De reactie van verdediger Stefan de Vrij:

Finnbogason opnieuw erg belangrijk voor Heerenveen

Na de wissel van Immers kwam het duel echt op gang. Filip Djuricic kreeg een kans na balverlies van Jean-Paul Boëtius, maar opnieuw stond Mulder in de weg. Aan de andere kant was een inzet van Boëtius kort voor rust te slap om Heerenveen-goalie Kristoffer Nordfeldt te verontrusten.

De thuisploeg kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer. Nadat Kruijswijk al over had geschoten, zorgde met name Djuricic voor gevaar in de Rotterdamse defensie. Hij schoot op de paal en stuurde Finnbogason weg, die echter naast schoot.

Op het moment dat Feyenoord een punt mee leek te nemen, sloeg Finnbogason toe met zijn 21e competitietreffer. De IJslander kreeg de bal in de 85e minuut na goed doorzetten van Gouweleeuw voor de voeten en schoot hard raak. Vier minuten later werd de wedstrijd beslist door El Ghanassy.

De vleugelspeler werd weggestuurd door Finnbogason met een snelle ingooi. Stefan de Vrij had de bal aangereikt aan Finnbogason, maar had niet in de gaten dat de defensie van zijn team open lag. Hij stond daarmee aan de basis van de 2-0.