Film

A Late Quartet met Philip Seymour Hoffman, in 20 bioscopen.

NRC HandelsbladA Late Quartet is een traktatie voor liefhebbers van klassieke muziek. Zij krijgen niet alleen prachtige muziek te horen, maar ook een inkijkje in de dynamiek van een strijkkwartet. Die heeft veel weg van een huwelijk. Met weggestopte gevoelens die naar de oppervlakte komen.****

Het ParoolA Late Quartet doet soms denken aan Kramer vs. Kramer: een elegante en tijdloze tearjerker bevolkt door volwassen personages, van wie je onmiddellijk gelooft dat ze al jaren in elkaars leven zijn. Een echte acteursfilm ook. ****

TrouwHet thema van ouderdom en verval onder musici herinnert aan het recente Amour van Haneke maar regisseur Zilberman blijft in de buitenkant steken en was misschien ook te geïmponeerd door zijn steracteurs om hun gekunsteldheid her en der te kunnen corrigeren.**