Eiffeltoren ontruimd - 1.400 mensen geëvacueerd na bommelding

Franse politieagenten en soldaten hebben het gebied rond de Eiffeltoren in Parijs afgesloten. Foto AFP / Thomas Coex

In Parijs is de Eiffeltoren vandaag aan het begin van de avond ontruimd vanwege een bommelding. Ongeveer 1.400 mensen zijn geëvacueerd, zegt de politie. De melding kwam rond 19.30 uur vanuit een telefooncel in een voorstad van Parijs.

Een uur later waren alle aanwezigen geëvacueerd, meldt persbureau AP. De politie zoekt met honden of er inderdaad explosieven in of bij de Eiffeltoren liggen. Het onderzoek kan volgens de politie wel enkele uren in beslag nemen.

Frankrijk is extra alert op terreurdreiging vanwege Franse troepen die in Mali actief zijn.

De Eiffeltoren, waar jaarlijks miljoenen toeristen op afkomen, is wel eens eerder ontruimd vanwege bommeldingen. Vorig jaar gebeurde dat één keer en het jaar daarvoor twee keer.