Bert kwam op tijd en bleef lang genoeg zitten

Een bedrijf klaarstomen voor een beursgang is een lucratieve bezigheid. Zeker als dat in opdracht is voor private equityfondsen die hun topmanagers graag laten meelopen met de opgelopen bedrijfswaarde. Hetzelfde geldt voor delistings orchestreren, het juist weer van de beurs halen van een bedrijf. Bert Groenewegen weet er (bijna) alles van. De financiële man van kabelaar Ziggo profiteerde al stevig van de beursgang vorig jaar. Zijn toegekende aandelenpakket werd bij de introductie in één klap 8,4 miljoen euro waard. Nu de grootaandeelhouders Cinven en Warburg Pincus toe zijn aan hun derde ritje zou de directie wel eens echt kunnen gaan verzilveren. Door het instappen deze week van rivaal UPC is de koers opgelopen met 13 procent. Beleggers houden rekening met een overnamebod. Groenewegens belang groeide mee tot ruim 10,3 miljoen. En anders dan bestuursvoorzitter Bernard Dijkhuizen gaat Bert nog lang niet met pensioen. Hij is pas 49.