Te lekker om te verstoppen

A vendor adjusts a giant chocolate egg at Belgian chocolate maker Neuhaus in Brussels March 28, 2013. Holy week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: FOOD RELIGION)
A vendor adjusts a giant chocolate egg at Belgian chocolate maker Neuhaus in Brussels March 28, 2013. Holy week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: FOOD RELIGION) REUTERS

Een medewerker van Neuhaus, de chicste chocolatier van Brussel, poseert met een reusachtig paasei. Vandaag is het Goede Vrijdag, de dag waarop christenen de dood van Jezus herdenken.

Neuhaus is waarschijnlijk de bedenker van de ‘praliné’. De Zwitser vestigde zich in 1857 als apotheker in Brussel. Naast medicijnen verkocht hij ook snoep. Stilaan nam chocola de winkel over en in 1912 bracht kleinzoon Jean Neuhaus jr. gevulde chocolade met een zachte vulling op de markt. Die doopte hij ‘praliné’.

Het paasei op de foto is iets groter dan het ei van een uitgestorven olifantsvogel.