Schlösser-welten Europas: Estremadura

Zur ARTE-Sendung Schlösserwelten Europas - Estremadura, Portugal 1: Im Spiegelsaal des Palácio de Queluz bei Lissabon © Bea Müller Foto: ZDF Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wölk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv
Zur ARTE-Sendung Schlösserwelten Europas - Estremadura, Portugal 1: Im Spiegelsaal des Palácio de Queluz bei Lissabon © Bea Müller Foto: ZDF Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wölk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv © Bea Müller

informatief

Arte, 19.30

Laatste deel van serie over kastelen. In het uiterste zuidwesten van Europa steken drie sloten af tegen de Portugese hemel: het paleis van de markies van de Fronteira, het paleis van Sintra en het paleis van Queluz. Het zijn voorbeelden van de sterk door de moren beïnvloede Portugese rococo. Het paleis (uit 1671) van de markies was een van de weinige gebouwen die gespaard bleven bij de grote aardbeving van 1755. De nazaten van de bouwheer wonen er nog altijd.