Relaxed patronen leggen

Wat doe je met Pasen als het buiten zo koud is? Juist, spelletjes spelen Redacteur Hendrik Spiering zet acht leuke bordspellen op een rij

Qwirkle //

Productief BV, €29,99

De oervorm is domino: kijken of je een van je stenen aan kunt leggen, wie het eerst alles kwijt is wint. Een gevorderde versie is Set, waarbij je patronen moet herkennen in kaarten die open op tafel liggen. Wie ze het eerst ziet wint. Een concentratiespel, maar ook een zenuwenspel. Vrouwen schijnen een voordeel te hebben, maar niemand snapt waarom. Kalmer en eerlijker is het mooie houten spel Qwirkle. Er zijn zes symbolen in zes kleuren, op mooie houten stenen, en je mag rijtjes leggen van dezelfde kleur of hetzelfde symbool, maar nooit dubbele in één rijtje. Wie een rijtje compleet maakt (zes stuks) krijgt een bonus. Je leert het zo, en het is erg spannend, terwijl je toch samen bouwt aan een mooi tapijtje van veelkleurige symbolen. Wie het te kalm vindt, kan eens Tantrix proberen, waarbij je zwaarder moet puzzelen om alle gekleurde lijntjes op de juiste manier te laten aansluiten.