Overzichtelijk rollenspel

Wat doe je met Pasen als het buiten zo koud is? Juist, spelletjes spelen Redacteur Hendrik Spiering zet acht leuke bordspellen op een rij

Dominion //

999 Games, €37,99

Lange tijd was het rollenspel Magic enorm populair. Zorg dat je de juiste kaarten in je hand hebt en voer drakengevechten met je tegenstander. Een hilarische variant is Munchkin. Daarin moet je vechten met een boze kip met een ochtendhumeur. Tot de mogelijke wapens behoort ook een keukentrapje. Serieuzer, maar niet minder leuk is Dominion. In feite is het een handelsspel, maar vermomd als strijdspel: vol te veroveren provincies, te bestrijden heksen, milities, raadgevers, dieven en houthakkers. Al die figuren en plekken hebben een eigen kaartje die je in je beurt kunt uitspelen of kopen. Het is een overzichtelijke light-versie van Magic. En een stuk vriendelijker. Het Dorp, de Kelder en de Bureaucraat ogen toch anders dan de Demonic Tutor, Archdemon of Unx en Shower of Coals. De handleiding van Dominion telt maar een paar bladzijden – die van Magic 169.