Nelissen na biecht weg bij zender

Oud-wielrenner Danny Nelissen geeft niet langer commentaar voor Eurosport. Nelissen, die er ook productiemanager was, is na een maandenlang conflict weg.

Het conflict begon meteen na de dopingbekentenis die Nelissen eind januari deed – eerst anoniem in deze krant, daarna op televisie bij RTL. Nelissens bekentenis werd door de Franse directie van Eurosport aangegrepen om Nelissen te ontslaan.

Het leidde tot een rechtszaak, waarin Eurosport probeerde aan te tonen dat Nelissen niet te handhaven was. Diens bekentenis was één van de vier punten die de tv-zender aandroeg om hard te maken dat er een een onwerkbare situatie met Nelissen is. De andere punten hadden betrekking op zijn werkwijze.

De rechter verklaarde de argumenten van Eurosport ongegrond. De zender had geen dossier samengesteld en geen functioneringsgesprekken gevoerd waarin Nelissen werd aangesproken op zijn werk – zo zeggen direct betrokkenen. De rechter bepaalde dat Eurosport Nelissen, die niet wil reageren, een ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule moet betalen.

Nelissen is niet de enige wielercommentator die zijn werk in gevaar ziet komen door een dopingbekentenis. Bij de NOS staat de rol van Michael Boogerd ter discussie.