Jimmy Kimmel test anti-gaydar: ‘is-ie voor of tegen homohuwelijk?’

Ook bij talkshowhost Jimmy Kimmel speelt de homohuwelijkkwestie, die de VS bezighoudt. Hij komt met een variatie op de gaydar en vraagt zijn publiek: is deze geïnterviewde voor of tegen het homohuwelijk?

Voor of tegen het homohuwelijk?
Voor of tegen het homohuwelijk? Still uit video

We kennen al de gaydar. Zo niet, in het kort: als je een ‘goede’ hebt, dan kun je op basis van het uiterlijk van iemand zien of hij of zij homo is. Talkshowhost Jimmy Kimmel kwam met een leuke variatie daarop, naar aanleiding van de homohuwelijkkwestie die deze week de VS bezighoudt: kun je aan iemands uiterlijk zien of hij voor of tegen het homohuwelijk is? De anti-gaydar, zeg maar. Test het vooral zelf:

Kijk hier deel 1:
http://youtu.be/PNh2-2wIA14

En hier is deel 2:
http://youtu.be/eReLL_nUSJU

‘The Pedestrian question’: hoe snel heeft iedereen zijn oordeel klaar?

De talkshowhost, inmiddels berucht om grappige filmpjes tijdens zijn uitzendingen, heeft al een tijdje een segment dat ‘The Pedestrian Question’ (‘voetgangersvraag’) heet: hij stuurt een interviewer de straat op, die verschillende mensen dezelfde vraag stelt. Soms over de actualiteit, zeg, over de ‘fiscal cliff‘. Soms simpelweg over privékwesties. Geregeld krijgt zijn publiek een rol: de vraag wordt gesteld, waarna het beeld wordt stilgezet en zij moeten raden wat het antwoord zal zijn. Wederom puur op basis van het uiterlijk. Niet alleen vermakelijk, het is ook een leuke manier te testen hoe snel we soms een oordeel vormen.

Zo vroeg hij een tijdje geleden: “hoe oud was je toen je voor het eerst seks had?” ‘Niet’ behoorde, uiteraard, ook tot de opties:

Vooruit, nog eentje dan. En om vooral in de homosferen te blijven: “heb je ooit een homoseksuele ervaring gehad?”

http://youtu.be/F60VYaxybcU