Iets meer zon

Warm wordt het niet, maar de zon zal in de loop van het paasweekend wat vaker doorbreken. De weersverbetering wordt veroorzaakt door het wegtrekken van een storing. Een hogedrukgebied tussen IJsland, Scandinavië en Schotland krijgt meer directe invloed op onze omgeving. Voor de aangevoerde luchtsoort maakt het niets uit, die blijft koud. Maar doordat er meer zon komt, gaan de temperaturen in de middag wel fractioneel omhoog. De opklaringen maken de nachten juist weer iets kouder.

Vrijdagavond en -nacht trekken nog vrij veel wolkenvelden over met lokaal een sneeuwbui. Tussendoor klaart het soms even op en gaat het 1 tot 3 graden vriezen.

Zaterdag blijven wolkenpartijen overtrekken, maar er valt hooguit een enkel winters buitje. Soms schijnt ook even de zon, het vaakst aan de westkust, het minst vaak aan de grens met Duitsland. Bij een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind van 2 tot 4 Beaufort wordt het 2 graden aan de Groningse kust tot 6 graden in het midden en zuiden van het land.

Eerste Paasdag komt de zon er ook in het binnenland iets vaker bij. In veel kustplaatsen is het dan zonovergoten. Op Tweede Paasdag geldt dat laatste ook in het binnenland. Het zuidoosten blijft iets gevoeliger voor bewolking. De middagtemperaturen lopen langzaam iets op, naar 4 tot 8 graden op maandag. Tijdens de nachten vriest het 2 tot 5 graden.