Iets anders, iets bijzonders

Wat doe je met Pasen als het buiten zo koud is? Juist, spelletjes spelen Redacteur Hendrik Spiering zet acht leuke bordspellen op een rij

Targui //

Jumbo, alleen nog tweedehands te krijgen, via Marktplaats vanaf €10

Even spannend als Catan maar een stuk agressiever is Targui. Het werd in de jaren 80 bedacht door twee Nederlandse wetenschappers die vaak op expeditie in de Sahara gingen. Iedere speler probeert een zo groot mogelijk deel van de woestijn te veroveren. Het lijkt op Risk, maar het bord is fraaier en het spel zit beter in elkaar. Het mooie is het reële woestijngevoel. En het knappe is de slimme afwisseling van de beurten. Van iedere ronde wordt bepaald hoeveel beurten hij telt. Daardoor kan het gebeuren dat je wel drie of vier beurten achter elkaar krijgt. Wie erop voorbereid is kan dan een tsunami van strijdkamelen over het bord laten golven. Verder stuurt een goed gekozen reeks kanskaarten iedere briljante strategie in de war. Het mooiste is de kanskaart die het centrale en machtigste veld schoonveegt. Een fijne afwisseling van geluk en strategie.