AVRO en TROS schrappen 41 banen

De fusie tussen AVRO en TROS kost minstens 41 arbeidsplaatsen. Dat hebben beide omroepen gisteren laten weten aan het personeel. AVRO en TROS willen vanaf 1 januari 2014 samengaan. Zij schrappen banen bij ondersteunende afdelingen als marketing, communicatie en personeelszaken. Samen tellen de omroepen 397 voltijdbanen.

AVRO en TROS zijn de laatste fusieomroepen die melden hoeveel arbeidsplaatsen verdwijnen op ondersteunende afdelingen. Twee weken geleden maakten KRO en NCRV bekend dat 57 banen verdwijnen. Bij VARA en BNN kost de fusie 29 banen.

De zes omroepen fuseren om het publieke bestel efficiënter te laten werken en om geld te besparen. Zo besparen ze op de kosten voor niet-programmatische bedrijfsonderdelen en moet het samenstellen van uitzendschema’s gemakkelijker worden.