2 Feyenoord

Feyenoord is nog lang niet gezond, maar het gaat wel beter. Zo is het eigen vermogen gestegen van 21 miljoen euro in de min naar inmiddels minder dan 9 miljoen negatief.

De club stelt dat het geen noodzaak is om spelers te verkopen, maar inkomsten uit transfers zullen worden aangewend om de financiële huishouding op orde te krijgen. Dat betekent dat Feyenoord zeer weinig geld heeft om nieuwe spelers aan te trekken. Alleen voor de Italiaanse topspits Graziano Pellè betaalde de club enkele miljoenen; voor de rest zal technisch directeur Martin van Geel komende zomer, net als een jaar geleden, op koopjesjacht gaan.

Een groot voordeel is dat de club de laatste jaren veel talenten heeft opgeleid die miljoenen kunnen opleveren. Voor betrekkelijk weinig geld staat er een selectie waarvan veel spelers worden gevolgd door buitenlandse clubs.

De Kuip levert de club te weinig op. Om ook in de toekomst voldoende inkomsten te genereren, stuurt de Feyenoorddirectie aan op een nieuw stadion. Dat kan nog wel even duren.