Video: Joseph Gordon-Levitt wil jou op televisie. Hij betaalt je er zelfs voor

Joseph Gordon-Levitt tijdens de Oscars. Foto Reuters/Lucas Jackson

Joseph Gordon-Levitt, geen onbekende op het witte doek, presenteert binnen zeer kort zijn eigen tv-programma waarmee hij een podium biedt aan onder anderen schrijvers, filmmakers, muzikanten en animators wereldwijd. Dus als een van jouw talenten erbij staat, even extra goed opletten.

Enkele jaren geleden richtte Levitt met zijn broer HitRECord op, een productiehuis dat tot zijn eigen verbazing een behoorlijk succes werd. Films die ze produceerden zijn inmiddels op filmfestivals als Sundance te zien geweest, er zijn boeken uitgebracht en platen verschenen.

Tijd voor een volgende stap. En die houdt in dat HitRECord ervoor wil zorgen dat getalenteerde schrijvers, dichters, muzikanten, illustratoren, editors, curatoren, grafische vormgevers, dansers, of eigenlijk artiesten in de breedste zin van het woord van over de hele wereld boven komen drijven uit alle uithoeken van het web, en samen iets moois gaan maken.

En dat gaat dan wekelijks een halfuur mooie televisie opleveren, “like, actually on television”. Maar bovendien zorgt het dat een nieuwe groep artiesten betaald, jazeker, zijn talent op televisie terugziet. Dus de vraag die Levitt nog heeft: “are you recording?”