uit voor kinderen

35 jaar Krakeling

De Krakeling, het enige jeugdtheater van Nederland, kreeg in 1978 haar huis in Amsterdam in het pand dat De Turnhallen heette. Vanaf 1882 tot 1978 wordt het gebruikt door twee turnverenigingen. 30 maart viert De Krakeling haar verjaardag met het publiek. De 150-jarige turnvereniging Olympia is terug in het theater met turntoestellen in de foyer, waar kinderen mogen turnen onder leiding van professionele turners. Ook leren kinderen en jongeren een dans onder leiding van choreograaf Marco Gerris van dansgezelschap ISH. De Amerikaanse choreograaf Erik Kaiel neemt ze mee op een bijzonder parcours.

30 maart, 11.00 -17.00 uur. www.krakeling.nl

Paaseieren

In het Buitenmuseum van het Afrikamuseum heeft de paashaas 1.000 eieren verstopt. Op Eerste en Tweede Paasdag kunnen kinderen vanaf 11.00 uur eieren gaan zoeken. Voor ieder gevonden ei krijgen ze een chocolade-eitje.

www.afrikamuseum.nl