Te duur om te verstoppen

TOPSHOTS An employee of Christie's auction house poses with a complete sub-fossilised Elephant Bird egg in London on March 27, 2013 during a press preview of their April 'Travel, Science and Natural History' sale. This pre-17th century egg of the extinct Elephant Bird, the largest bird ever to have lived, is approximately 100 times larger than the average chicken's egg and is estimated to fetch 20,000 - 30,000 GBP when it goes on sale on April 24, 2013. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS AFP

Een medewerker van veilinghuis Christie’s poseert met een gefossiliseerd ei van een olifantsvogel. Het bijzondere object wordt op 24 april geveild. Het Britse veilinghuis verwacht dat het ei tussen de 20.000 en 30.000 pond (23.000 tot 35.000 euro) zal opbrengen.

De olifantsvogel, die wel wat wegheeft van een struisvogel, leefde op Madagaskar en was de grootste vogel die ooit op aarde rondliep. Wanneer de olifantsvogel is uitgestorven is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk is dat nog voor het jaar 1.000 gebeurd. De jacht, het opeten van de eieren en besmettelijke ziekten zijn hem waarschijnlijk fataal geworden.