Muziek

Sonic Connections

De Brakke Grond presenteert de vijfde editie van Sonic Connections. Drie avonden, twee podia, twaalf bands uit Vlaanderen en Nederland en een slotfeest met Kill All Hipsters. Met iedere avond verschillende muziekstijlen: rock, indie, singer-songwriter, elektronica en avant-garde.

4,5,6 april, www.brakkegrond.nl

Pablo Neruda

Liederen op sensuele teksten van de geliefde Chileense dichter Pablo Neruda staan centraal in De passie van Pablo Neruda, gespeeld door het internationale Schwedersky Ensemble.

Première op 4 april in De Doelen Rotterdam, www.dedoelen.nl

Cultura Nova Paaseditie

De eerste paaseditie van theaterfestival Cultura Nova, met het thema ‘Lijden en verlossen’, vindt plaats in Heerlen. Het hart van het festival is de theatervoorstelling In Croce van sopraan Roswitha Bergmann, die in de leegstaande St. Josephkerk in Hoensbroek een voorstelling geeft. In Croce geeft moeders en vrouwen een stem en laat hen vertellen wat er in hen omgaat als hun zonen en mannen voor hun geloof sterven. De voorstelling nog te zien op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart.

T/m 1 april, Heerlen, www.culturanova.nl

Mumford & Sons

De Britse folkpopband Mumford & Sons geeft een concert in de Ziggo Dome. De band werd in 2007 opgericht door Marcus Mumford (vocalen, gitaar, drums), Winston Marshall (vocalen, banjo), Ben Lovett (vocalen, keyboard/orgel) en Ted Dwane (vocalen, dubbele bas) die elkaar vonden in de country, bluegrass en folkmuziek.

30 maart, Amsterdam. www.ziggodome.nl

Minimal Music Festival

Vijf dagen lang staan Muziekgebouw Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven in het teken van minimal music. Met o.a het Kronos Quartet, Konono No. 1 en Ben Frost, met trance-rituele muziek, elektronische beats en soundscapes.

wmmf.muziekgebouw.nl, 3 t/m 7 april