Kortkolom sport

‘Belgische’ topjudoka Elco vd Geest stopt

Amsterdam. Elco van der Geest heeft met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière gezet. De 33-jarige judoka mist inspiratie, schrijft hij in een persverklaring. De geboren Haarlemmer werd in 2009 genaturaliseerd tot Belg. Op de Spelen in Londen vorig jaar werd hij in de klasse tot 100 kilogram al in de eerste ronde uitgeschakeld. Voor Nederland werd Van der Geest op de Spelen van Athene in 2004 vijfde. In 2002 won hij goud op de EK. In 2001 won hij brons, in 2003 zilver. Van der Geest zocht zijn toevlucht tot België omdat hij in zijn eigen gewichtsklasse de concurrentiestrijd met Henk Grol niet kon winnen. In 2010 werd hij voor de tweede keer in zijn carrière Europees kampioen. Een jaar later eindigde hij als vijfde bij de WK. Zijn oudere broer Dennis stopte in 2009 al met judo. (NRC)

Cavendish sprint naar ritwinst in De Panne

Koksijde. Mark Cavendish heeft gisteren de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Britse wielrenner van Omega Pharma-Quick-Step was de sterkste in de massasprint. Cavendish hield in finishplaats Koksijde Elia Viviani en Francesco Chicchi achter zich. De Fransman Arnaud Démare is de nieuwe leider van de Belgische meerdaagse. Leider Peter Sagan, die dinsdag de eerste etappe won, zat gisteren niet in de eerste groep. Vandaag zou de driedaagse afgesloten worden met een etappe in lijn van 113 kilometer en daarna een tijdrit van 15 kilometer. (Novum)

Sjarapova en Haas in halve finales Miami

Miami. Tennisster Maria Sjarapova heeft zich bij het WTA-toernooi van Miami geplaatst voor de halve finales. De Russin versloeg de Italiaanse Sara Errani met 7-5 en 7-5. In de halve finale speelt Sjarapova tegen de Servische Jelena Jankovic. De andere halve finale gaat tussen Serena Williams en Agnieszka Radwanska. Bij de mannen won de Duitser Tommy Haas in de kwartfinale van Gilles Simon, na eerder favoriet Novak Djokovic te hebben verslagen. Haas speelt tegen de Spanjaard David Ferrer. (NRC)

Booy tegen Been in Belgische bekerfinale

Brugge. De Nederlandse voetbaltrainer Foeke Booy heeft met Cercle Brugge de Belgische bekerfinale bereikt. Gisteravond won Cercle na verlenging van KV Kortrijk. In de heenwedstrijd in Kortrijk had Cercle met 2-1 gewonnen. Gisteravond won Kortrijk in Brugge met dezelfde cijfers. In de blessuretijd van de verlenging maakte de voormalige VVV-spits Michael Uchebo gelijk. Cercle speelt op Hemelvaartsdag 9 mei de finale in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Racing Genk, van de Nederlandse trainer Mario Been. (NRC)

Zegereeks van Miami Heat stokt bij 27 duels

Chicago. De basketballers van Chicago Bulls hebben gisteren de zegereeks van Miami Heat doorbroken. Na 27 NBA-duels op rij te hebben gewonnen, verloor de Heat in Chicago met 101-97. Luol Deng en Carlos Boozer maakten respectievelijk 28 en 21 punten voor de Bulls tegen de Heat van LeBron James. (NRC)