Kortkolom economie

TNT verkoopt Chinese activiteiten

Amsterdam. TNT Express heeft zijn bezorgingsdiensten in China verkocht aan investeringsfondsen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Het gaat om de binnenlandse koeriersdiensten van het bedrijf. De pakketbezorger blijft wel nog steeds internationale transporten van en naar China doen. Hoeveel TNT krijgt voor dochteronderneming Hoau maakte ze niet bekend. Hoau vervoert pakketten over de weg en heeft zo’n 1.500 depots in zeshonderd Chinese steden. CITIC PE, een consortium van private equity-partijen neemt Hoau over. De Chinese autoriteiten moeten de transactie nog wel goedkeuren. Naar verwachting is de transactie eind dit jaar rond . (Novum)

Werkloosheid in Duitsland blijft gelijk

Amsterdam. De werkloosheid in Duitsland is in februari gelijk gebleven ten opzichte van januari. Tweeënhalf miljoen mensen zaten zonder werk, vijftigduizend meer dan in februari 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. In totaal was 5,4 procent van de Duitse bevolking werkloos. Na correctie voor seizoensinvloeden daalde de werkloosheid in februari juist ten opzichte van een jaar eerder, met 1,7 procent. Ruim 41 miljoen Duitsers hadden in februari een baan. Vergeleken met dezelfde periode in 2012 waren dit 284.000 mensen meer, een toename van 0,7 procent. (Novum)