Internationaal

Michel Macréau Portrait au chapeau 1961 82 x 115 cm huile sur toile Galerie Polad Hardouin 50.000€ - 100.000€
Michel Macréau Portrait au chapeau 1961 82 x 115 cm huile sur toile Galerie Polad Hardouin 50.000€ - 100.000€

Paris Art Fair

Tussen 28 maart en 1 april komen 144 galeries samen in Le Grand Palais te Parijs om hun moderne kunst collecties te tonen. Dit jaar omvat de Art Paris Art Fair een kunstcollectie van 1.500 kunstenaars uit zo’n 20 landen.

28 maart t/m 1 april, www.artparis.fr/en

Pompeii

De tentoonstelling Life and death

Pompeii and Herculaneum in het British Museum toont schatten uit de Romeinse steden Pompeii en Herculaneum. Zo’n tweehonderdvijftig voorwerpen uit het Archeologisch Museum van Napels, en recente vondsten en eerdere opgravingen geven een beeld van het leven in het Italië van de vroege Romeinse keizertijd.

28 maart t/m 29 sept, Britisch Museum, Londen. www.britishmuseum.org

Tauba Auerbach

De titel van de tentoonstelling Tetrachromat van de Amerikaanse kunstenares Tauba Auerbach (1981) in Wiels verwijst naar een theorie die stelt dat er een klein percentage mensen bestaat – om genetische redenen enkel vrouwen – van wie het netvlies uitgerust is met een vierde soort kleurenreceptor. De meeste mensen hebben een ‘trichromatisch’ zicht en beschikken over receptoren die gevoelig zijn voor de waarneming van de rode, groene en blauwe golflengtes van licht. De ‘tetrachromaten’ zouden daarentegen een extra variabele bezitten die elk van deze kleuren moduleert. Naast wiskunde en fysica is het werk van Auerbach eveneens schatplichtig aan de grote thema’s uit de kunstgeschiedenis.

T/m 2 juni, Wiels, Brussel. www.wiels.org

Brussels International Fantastic Film Festival

Voor haar 31ste editie verhuist het BIFFF (Brussels International Fantastic Film Festival) een verzameling geschifte films en zeldzame monsters naar het Paleis voor Schone Kunsten.

Het BIFFF is een festival voor sciencefiction-, horror-, fantasy- en cultfilms.

2 t/m 13 april, Brussel. www.bozar.be